NOVETATS

   PREINSCRIPCIÓ CURS 2022-2023

informat2  

LA NOSTRA ESCOLA

 

  marato

 images 

DECLARACIÓ RESPONSABLE INFANTIL 

DECLARACIÓ RESPONSABLE PRIMÀRIA 

 

certamen

  

NOTÍCIES QUE FAN REFLEXIONAR

 

portmafalda

 

LLAR D’INFANTS

 

 

IMG 0257

 

 

 

 

Hola famílies,

Durant aquest 1r trimestre hem fet moltes activitats i per això us volem explicar i ensenyar mitjançant un recull fotogràfic, tot el que hem anat realitzant!

Pel què fa a la llengua:

 • Els dilluns aprofitem el matí per explicar als altres companys i companyes què hem fet durant el cap de setmana.
 • A més a més també aprenem la dita de l'estació de l'any, que en aquest cas ha estat: "A la tardor, ni fred ni calor!". A partir de la dita també hem treballat la roba, els colors, etc.
 • A l'etapa d'educació infantil els contes són molt importants. A vegades hem fet feines més específiques i altres n'hem parlat a la classe. Els contes que hem anat presentant aquest trimestre són: En Tabalet, La senyora tardor, En dentetes, El tió dormilega. A més a més d’anar un cop al mes a la biblioteca on ens explicaven un conte.
 • En qualsevol activitat és important l'expressió oral, però també cal treballar de forma específica les lletres, el vocabulari… i això ho podem fer amb els racons. Hem confegit el nostre nom amb lletres magnètiques i hem treballat amb el llibre dels noms, per anar reconeixent els nens i nenes de la classe i relacionar-los amb el seu nom.
 • També hem reprès la maleta viatgera, ensenyant tot allò que heu fet a casa, explicant el conte o llibre que els ha agradat més, etc.
 • Per adquirir un domini i evolució en el traç de les grafies i escriptura, així com una millora en la prensió i en el control muscular, també fem grafisme. Comencem generalment amb un grafisme creatiu, ja sigui a la sorra, amb pintura, plastilina, etc., per després passar al full.

1. LLENGUA

Pel què fa a les matemàtiques:

Continuem treballant amb Innovamat, que parteix d'una metodologia més manipulativa, motivadora amb l’ajuda dels Crics i deixant que cada infant busqui estratègies i raoni per descobrir nous aprenentatges. Dins d'aquesta metodologia, trobem:

 • Tallers: hem explorat els blocs lògics, les construccions toves i hem començat a treballar els patrons (seriacions de 2 elements)

 

 • Racons: hem identificat blocs lògics ja sigui per la forma (cercle, quadrat i triangle) com per la mida (gran i petit), hem treballat les seriacions de forma manipulativa amb tot tipus de material, hem descobert les construccions magnètiques, hem reproduït models amb diferents materials i hem començat a treballar amb les tablets! Amb l'aplicació d’Innovamat, un cop a la setmana o quinzenalment, ajuda a reforçar allò que anem treballant a l'aula.

 

2. MATES

 

 

Pel què fa als espais d'aprenentatge:

Com hem esmentat abans, seguim la metodologia d'Innovamat i per aquest motiu també s'inclouen els espais d'aprenentatge, ja que a partir d'unes propostes de caràcter obert, els infants van descobrint i construint el seu propi aprenentatge. L'exploració que fan segons els seus interessos és igual d'important que l’enriquiment mutu que tenen a través de la relació amb els altres. Aquest curs, degut al Covid-19, no barregem grups d'infantil, però si que es fan diferents propostes. Als espais, els infants a vegades poden canviar quan decideixen o d'altres trien i es fan dos grups que la següent setmana canvien de proposta.

Els mestres Crics son els que proposen espais com el d'experimentació amb el Bor, el de construccions amb la Petra i el d'art amb el Mon. A aquests espais també hi afegim el de Joc simbòlic (la cuineta i la caseta)

3. Espais aprenentatge

 

 

 

 

 

Pel què fa als moments d'aula:

 • Aquest curs hem començat el projecte "Petjades". Tot va començar quan l’avi Pepet ens va demanar ajuda per obrir una maleta que tenia a casa seva. Allà hi vam trobar fotos antigues i mooltes revistes que els nens havien fet. Vam poder comparar amb revistes d’actualitat i a partir d’aquí vam fer una pluja d’idees de persones que es necessiten per crear una revista i així va ser com la nostra classe som els il·lustradors i les il·lustradores!
 • Un dia a la setmana venen el Richard i l’Amira, que a través de cançons i jocs ens ensenyen anglès. Aquest trimestre a més a més hem conegut al "Mouse"!
 • Els dilluns ve la Gemma per fer música i a banda d'ensenyar-nos cançons, també hem tocat algun instrument.
 • Ens encanta anar al gimnàs a fer psicomotricitat amb la Maite! Comencem escalfant per després poder enderrocar la muralla i a través de la pròpia vivència, ser conscients del propi cos, així com potenciar l'autoestima.
 • Altres moments de gaudi a l'escola és quan anem al pati a jugar al sorral o correm amunt i avall! També ens fa molta il·lusió celebrar els aniversaris dels amics i amigues!! Aquest trimestre hem celebrat el del Jan!

 

Esperem que en gaudiu molt i compartiu aquestes fotos amb els vostres fills i filles, perquè us puguin explicar amb les seves paraules i les seves emocions, el seu dia a dia a l’escola.

 

 Moltes gràcies per la vostra atenció!

1639654728584