3r

Hola famílies,

Aquesta vegada us volem fer una pinzellada de com son les sessions d’Aventures d’Innovamat.

Amb els reptes d’Aventures es fomenta el treball en un ambient de resolució d problemes. Les propostes plantejades gairebé sempre tenen més d’una solució, això fa que les nenes i nens s’hagin d’esforçar a argumentar els seus resultats i a ser exhaustius per a trobar el màxim de respostes possibles.

A més, en tots els reptes es barregen conceptes de diversos blocs de continguts. D’aquesta manera anem aprenent i repassant de forma natural i lúdica.

També hem pogut provar una mica els probots i ens ha encantat fer de programadors i programadores! Més endavant els tornarem a fer servir amb propostes diferents.

A continuació us deixem algunes fotografies on ens podreu veure treballar de valent. Cliqueu aquí.

 

Benvolgudes famílies,

Us volem explicar que aquest any el projecte interdisciplinari de l’escola el dedicarem a descobrir l’univers. És un tema que ens fascina i que alhora és complicat de treballar perquè “ens queda molt lluny”. Ja hem pogut veure que encara queden moltíssimes coses per descobrir i que van sortint notícies relacionades amb l’espai molt sovint.

La nostra classe ha començat treballant l’univers a partir de la seva creació. Hem ocupat un racó del passadís per exposar les nostres investigacions i creacions artístiques sobre el Big Bang i les galàxies. Va ser un tema que ens va cridar tant l’atenció que hem decidit que serem la classe del Big Bang!!!

Després de parlar de les galàxies, ens hem centrat en la Via Làctia i en el nostre Sistema Solar. Cadascú de nosaltres ha investigat a fons un dels 8 planetes que el formen. A més, els hem pintat fent servir una tècnica molt original: amb branques de romaní. D’aquesta manera hem pogut representar la textura irregular i els diferents colors dels planetes.

Com veieu estem anant des de les coses més grans i abstractes a les més petites i concretes, el següent pas serà aterrar al planeta Terra.

Si a casa teniu algun material relacionat amb el tema, no dubteu en portar-lo a l’escola, ens anirà molt bé per anar ampliant la informació.

Us deixem algunes fotos perquè veieu tot el que anem fent! J

Per veure les fotos, cliqueu aquí.