Educació Física

Benvolgudes famílies,

El passat dimarts 18 de maig vam participar tota l’escola en una sessió d’esport solidari, l’Spiribol. Inventat a Granada per un pare de família nombrosa. Va lligar una pilota a la corda d’un màstil perquè els seus 11 fills poguessin jugar sense haver de córrer muntanya avall a buscar-la cada cop que la perdien. Més endavant un dels fills que era enginyer, va fer el disseny del Spiribol que coneixem actualment.

La premissa d’aquest pare era el mètode ES-PA-VI-LA. Quan els fills li van preguntar que còm és jugava, això és el que els va respondre. Espavila. Perquè confia en ells, sap que són capaços, i que poden aconseguir el que es proposin. Amb la confiança que depositava en les seves capacitats, van inventar-se les normes, fins que anys més tard es va incloure com esport reglat.

Actualment un dels néts és conegut com Spiriman, metge de Granada, que promociona aquest esport amb caire solidari. Els diners que obtenen impartint tallers a escoles i amb la venda d’Spiribols els destinen a ajudar a infants d’entorns vulnerables, i a la investigació contra el Càncer.

Va ser una experiència molt gratificant i ens ho vam passar molt bé jugant.

A continuació teniu un petit recull de fotografies de la jornada. Cliqueu sobre la imatge.

spiribol-logo-1

Benvolgudes famílies,

El mes passat, les classes de 3r i 4t, vàrem fer un taller d’allò més interessant en el qual vam tenir l’oportunitat de posar-nos a la pell de persones amb mobilitat reduïda.

Vàrem començar parlant sobre tots els esports adaptats que hi ha i sobre els jocs paralímpics i més tard vam poder-ne fer un petit tastet. Vàrem provar de jugar en cadira de rodes i un esport que s’anomena “boccia”. Vam veure que es necessita una gran habilitat i sobretot estar molt en forma, ens vam cansar moltíssim!

També vàrem comprovar que, malauradament, al carrer hi ha moltes barreres arquitectòniques que no posen gens fàcil el dia a dia a les persones amb mobilitat reduïda.

Va ser molt interessant poder fer totes aquestes reflexions!

Us deixem aquí algunes fotos d’aquell dia! Cliqueu aquí.